AAN-Αγγλικό Ιδιωτικό Σχολείο

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
BOOK A TOUR
sample74
Secondary School
We aim to help you achieve your maximum potential while thoroughly enjoying your school life.
sample74
Primary School
A place to learn a Place to grow
sample74
Pre-School
A world of experiences a world of joy
Καλωσόρισμα
Καλώς ήλθατε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας. Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1922 και διαθέτει μια πλούσια ιστορία ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα περιβάλλον αγάπης. Στην Ακαδημία φροντίζουμε για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και οι ιδιαίτερα αφοσιωμένοι και προσοντούχοι καθηγητές μας φροντίζουν ώστε ο κάθε ένας από τους μαθητές και μαθήτριές μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του/της. Ελπίζω να βρείτε την ιστοσελίδα μας χρήσιμη και ενημερωτική, χωρίς αυτή να αποτελεί υποκατάστατο μιας επίσκεψης. Μπορείτε να κανονίσετε μια επίσκεψη στο Τμήμα Εισδοχής του σχολείου μας και να ανακαλύψετε από μόνοι σας όλα όσα η Ακαδημία έχει να προσφέρει.

Με εκτίμηση, κ. Αλέκος Καταρτζής, CEO
Διαβάστε επίσης στα  russia 

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι ιδιωτική αγγλόφωνη σχολή που βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας. Η Ακαδημία διαθέτει Νηπιαγωγείο, Προδημοτική καθώς και σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση το βρετανικό πρόγραμμα σπουδών. Ως σχολείο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πρόγραμμα σπουδών εμπεριέχει κάποιες παραλλαγές για να διασφαλίσει την παροχή του Κυπριακού Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης, "Απολυτήριο", στους μαθητές του. Το σχολείο λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη επένδυση στην εκπαιδευτική ανάπτυξη, ενώ διατηρεί ελκυστικά πακέτα σχολικών τελών.

Αν και παλαιότερα το σχολείο ήταν σχολείο θηλέων σήμερα ανοίγει τις πόρτες του τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια, και έχει επεκταθεί για να προσφέρει εκπαίδευση και για τα παιδιά νηπιαγωγείου, προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού. Μαθητές από όλο τον κόσμο κάνουν τώρα την Ακαδημία ένα πραγματικά πολυεθνικό σχολείο. Αυτό το πολυεθνικό περιβάλλον είναι πλούσιο σε νέα ερεθίσματα τα οποία διαρκώς διευρύνουν το πνεύμα των μαθητών.

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι αφοσιωμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης για κάθε μαθητή. Παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη κάθε οικογένειας μέσω προσεκτικής τιμολόγησης και αποτελεσματικής συνεργασίας. Η επιτυχία της φαίνεται από το γεγονός ότι οι μαθητές της αναπτύσσονται σε άριστες γνώσεις και σοφία, γίνονται πολίτες με υψηλές αξίες τιμής και σεβασμού προς τους εαυτούς τους, προς τους άλλους και προς τον κόσμο γύρω τους.

Παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι στην ανάπτυξη της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας. Προωθούμε την ισορροπία της ακαδημαϊκής, σωματικής και κοινωνικής ανάπτυξης για όλους τους μαθητές μας. Η ολιστική μας προσέγγιση ενθαρρύνει τους μαθητές να είναι υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες. Αυτή η ξεχωριστή κοινότητα επιδιώκει να καλλιεργήσει τους μαθητές σε μια ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από τη χριστιανική κληρονομιά της, αναπτύσσοντας σε κάθε άτομο τις παγκόσμιες αρετές της ειλικρίνειας, της φροντίδας και της κατανόησης. Οι υψηλές προσδοκίες, τόσο για το προσωπικό όσο και για το μαθητικό σώμα, αποτελούν κεντρικό στοιχείο αυτού του οράματος, στο οποίο η καθοδήγηση και η αποφασιστικότητα διασφαλίζουν ότι όλοι κατανοούν τις δυνατότητές τους και βλέπουν τη βελτίωση των επιδόσεών τους σε όλα τα επίπεδα της σχολικής ζωής.

Η κληρονομιά μας

Εγκαινια - 1922

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι ένα σχολείο που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στις 16 Οκτωβρίου 1922. Οι ιδρυτές, οι οποίοι είχαν αρχικά ιδρύσει μία Ακαδημία για αγόρια, ίδρυσαν το σχολείο ανταποκρινόμενοι στην τοπική ζήτηση για ένα αγγλόφωνο σχολείο για κορίτσια: την Αμερικανική Ακαδημία Κοριτσιών.

Ταχεια αναπτυξη - 1927

Το σχολείο και το οικοτροφείο ήταν, αρχικά, στα δυτικά της παλιάς πόλης της Λευκωσίας. Η ανάπτυξη ήταν αρκετά γρήγορη και μέχρι το 1927 οι εγγραφές μαθητών είχαν φτάσει τις 89.

Σημερινες εγκαταστασεις - 1955

Η μετεγκατάσταση, στις σημερινές εγκαταστάσεις εκτός των τειχών της πόλης, το 1955 παρείχε πιο εκτεταμένους χώρους και μεγαλύτερα κτήρια.

Μικτη εκπαιδευση -1977

Το 1977, το σχολείο έγινε μικτής εκπαίδευσης και στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξε μια επέκταση τόσο στις εγγραφές μαθητών, όσο και στους χώρους και τα κτήριά του.

Τα πρωτα χρονια

Στα πρώτα της χρόνια, η Ακαδημία ήταν ταυτόχρονα οικοτροφείο και σχολείο ημέρας. Στο πρώτο έτος λειτουργίας είχαν εγγραφεί δεκατρείς μαθητές, δύο από τους οποίους ήταν οικότροφοι. Η καθηγήτρια που ήταν επικεφαλής του έργου ήταν η κυρία Lola Weir, με βοηθό την κυρία Ada Wilson. Η Ελένη και η Ιφιγένεια Αιγυπτιάδου, πρόσφυγες από τη Σμύρνη και πρώην καθηγήτριες στο εκεί Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, εργοδοτήθηκαν για να διδάξουν Μουσική και Οικιακή Οικονομία.

Εκκενωση- 1941,1942

Το σχολικό έτος 1941-1942 έγινε εκκένωση της Ακαδημίας και μεταφορά των μαθητών και του προσωπικού στην Κερύνεια, λόγω του φόβου εχθρικής δράσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μαθητές και προσωπικό επέστρεψαν το επόμενο έτος.

Δημιουργια Διοικητικου Συμβουλιου - 1976

Το 1976 το σχολείο έγινε ανεξάρτητο από την ιεραποστολή που το είχε ιδρύσει και διόρισε ένα διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από Κύπριους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες για να το διαχειρίζονται.

Στο σημερα

Με μια πλούσια ιστορία που εκτείνεται σχεδόν 100 χρόνια πριν, συνεχίζουμε το έργο των προκατόχων μας με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, προσφέροντας ποιοτική εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον φροντίδας.