Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

AAN-Αγγλικό Ιδιωτικό Σχολείο

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
BOOK A TOUR
sample74
Secondary School
We aim to help you achieve your maximum potential while thoroughly enjoying your school life.
sample74
Primary School
A place to learn a Place to grow
sample74
Pre-School
A world of experiences a world of joy
Καλωσόρισμα
Καλώς ήλθατε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας. Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1922 και εκ τότε προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε ένα φιλικό περιβάλλον. Στην Ακαδημία μεριμνούμε για όλους τους μαθητές μας και οι ιδιαίτερα αφοσιωμένοι και προσοντούχοι καθηγητές μας φροντίζουν ώστε ο κάθε ένας από τους μαθητές μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του/της. Ελπίζω να βρείτε την ιστοσελίδα μας χρήσιμη και ενημερωτική. Παράλληλα προτείνουμε μια επίσκεψη στο σχολείο. Μπορείτε να διευθετήσετε μια επίσκεψη στο τμήμα υποδοχής του σχολείου μας και να ανακαλύψετε από μόνοι σας όλα όσα η Ακαδημία έχει να προσφέρει.

Με εκτίμηση, κ. James Gillanders, Διευθυντής
Διαβάστε επίσης στα  russia 
American academy
Εισαγωγικο VIDEO

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι ιδιωτικό αγγλόφωνο σχολείο που βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας. Η Ακαδημία, ως σχολείο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας διαθέτει Νηπιαγωγείο, Προδημοτική, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο και βασίζεται στο βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα διατηρώντας επίσης στοιχεία του Κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος για να διασφαλίσει ότι παρέχει στους μαθητές το Κυπριακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης «Απολυτήριο». Το σχολείο λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη επένδυση στην εκπαιδευτική ανάπτυξη, ενώ διατηρεί προσιτά δίδακτρα.

Σήμερα το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια, και έχει επεκταθεί για να προσφέρει επίσης εκπαίδευση και για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Οι μαθητές από όλο τον κόσμο κάνουν τώρα την Ακαδημία ένα πραγματικά διεθνές σχολείο. Αυτό το πολυεθνικό περιβάλλον όχι μόνο δημιουργεί μια ατμόσφαιρα τόνωσης, αλλά προσφέρει στους μαθητές του μια ευρεία γκάμα παγκόσμιων προοπτικών.

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι αφιερωμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης για κάθε μαθητή. Παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη κάθε οικογένειας μέσω προσεκτικής τιμολόγησης και αποτελεσματικής εταιρικής σχέσης. Η επιτυχία της φαίνεται από το γεγονός ότι συνεχίζει να βλέπει τους μαθητές της να μεγαλώνουν σε άριστη γνώση και σοφία, να γίνονται πολίτες με υψηλές αξίες τιμής και σεβασμού προς τους εαυτούς τους, για τους άλλους και για τον κόσμο γύρω τους.

Η ιδρυτική μας φιλοσοφία είναι να παραμένει πάντα στο κέντρο η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας της Κύπρου. Προωθούμε την ισορροπία της ακαδημαϊκής, σωματικής και κοινωνικής ανάπτυξης για όλους τους μαθητές μας.
Η ολιστική μας προσέγγιση ενθαρρύνει τους μαθητές να είναι υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες. Αυτή η ξεχωριστή κοινότητα επιδιώκει να καλλιεργήσει τους μαθητές σε μια ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από τη χριστιανική κληρονομιά της, αναπτύσσοντας σε κάθε άτομο τις παγκόσμιες αρετές της ειλικρίνειας, της φροντίδας και της κατανόησης. Οι υψηλές προσδοκίες, τόσο για το προσωπικό όσο και για το φοιτητικό σώμα, αποτελούν κεντρικό στοιχείο αυτού του οράματος, στο οποίο η καθοδήγηση και η αποφασιστικότητα διασφαλίζουν ότι όλοι κατανοούν τις δυνατότητές τους και βλέπουν τη βελτίωση των επιδόσεων τους σε όλα τα επίπεδα της σχολικής ζωής.

Η κληρονομιά μας

Εγκαινια - 1922

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι ένα σχολείο που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στις 16 Οκτωβρίου 1922. Οι ιδρυτές, οι οποίοι είχαν αρχικά ιδρύσει μία Ακαδημία για αγόρια, ίδρυσαν το σχολείο ανταποκρινόμενοι στην τοπική ζήτηση για ένα αγγλόφωνο σχολείο για κορίτσια: την Αμερικανική Ακαδημία Κοριτσιών.

Ταχεια αναπτυξη - 1927

Το σχολείο και το οικοτροφείο ήταν αρχικά στα δυτικά της παλιάς πόλης της Λευκωσίας. Η ανάπτυξη ήταν αρκετά γρήγορη και μέχρι το 1927 οι εγγραφές μαθητών είχαν φτάσει τις 89.

Σημερινες εγκαταστασεις - 1955

Η μετεγκατάσταση στις σημερινές εγκαταστάσεις εκτός των τειχών της πόλης το 1955 παρείχε πιο εκτεταμένους χώρους και μεγαλύτερα κτήρια.

Μικτη εκπαιδευση -1977

Το 1977, το σχολείο έγινε μικτής εκπαίδευσης και στα χρόνια που ακολούθησαν, υπήρξε μια επέκταση τόσο στις εγγραφές μαθητών, όσο και στους χώρους και τα κτήριά του.

Τα πρωτα χρονια

Στα πρώτα της χρόνια, η Ακαδημία ήταν ταυτόχρονα οικοτροφείο και σχολείο ημέρας. Στο πρώτο έτος λειτουργίας του είχαν εγγραφεί δεκατρείς μαθητές, δύο από τους οποίους ήταν οικότροφοι. Η καθηγήτρια που ήταν επικεφαλής του έργου ήταν η κυρία Lola Weir, με βοηθό την κυρία Ada Wilson. Η Ελένη και η Ιφιγένεια Αιγυπτιάδου, πρόσφυγες από τη Σμύρνη και πρώην καθηγήτριες στο εκεί Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, εργοδοτήθηκαν για να διδάξουν Μουσική και Οικιακή Οικονομία.

Εκκενωση- 1941,1942

Το σχολικό έτος 1941-1942 έγινε εκκένωση της Ακαδημίας και μεταφορά των μαθητών και του προσωπικού στην Κερύνεια, λόγω του φόβου εχθρικής δράσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με επιστροφή το επόμενο έτος.

Δημιουργια Διοικητικου Συμβουλιου - 1976

Το 1976, το σχολείο έγινε ανεξάρτητο από την ιεραποστολή που το είχε ιδρύσει, και διόρισε ένα διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από Κύπριους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες για να το διαχειρίζονται.

Στο σημερα

Με μια πλούσια ιστορία που εκτείνεται σχεδόν 100 χρόνια πριν, συνεχίζουμε το έργο των προκατόχων μας με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, προσφέροντας ποιοτική εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον φροντίδας.