Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Γυμνάσιο | Λύκειο

Με ιστορία 97 χρόνων ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα περιβάλλον φροντίδας, προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε να φτάσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας, ενώ απολαμβάνετε στο έπακρο τη σχολική σας ζωή.
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
97 Χρόνια Ιστορίας
20 Επιλογές IGCSE
3725 Απόφοιτοι
18 Clubs

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αμερικανική Ακαδημία έχει τρεις μεγάλους ακρογωνιαίους λίθους.

Ακαδημαϊκά

Κάθε χρόνο, οι φοιτητές της Ακαδημίας διακρίνονται ακαδημαϊκά, προκαλώντας υπερηφάνεια με τις επιδόσεις τους στις εξωτερικές εξετάσεις. Η εκμάθηση στην Ακαδημία αξιολογείται μέσω διαμορφωτικής και συνοπτικής εκτίμησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο επίτευξης στις εξωτερικές εξετάσεις, όπως αποδεικνύεται από τα ετήσια επιτεύγματά μας σε εξωτερικές εξετάσεις, καθώς και από την αποτελεσματική απόκτηση βασικών δεξιοτήτων. Όλοι οι μαθητές καθοδηγούνται από την ομάδα των συμβούλων του σχολείου μας (αποτελούμενη από έναν εκπαιδευτικό ψυχολόγο, τον συντονιστή προγράμματος σπουδών, την ομάδα ποιμαντικής φροντίδας, τους αρχηγούς των τμημάτων μας και τον συντονιστή της 3ης και 4ης Λυκείου). Οι μαθητές ενθαρρύνονται να κάνουν διάφορα τεστ ψυχομετρικών και γνωστικών ικανοτήτων για να τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Για τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους, δείτε πιο κάτω.

Διδακτέα Ύλη

Key Stage 3 | Έτη 7-9, Ηλικίες 11-14

Στο Βασικό Στάδιο 3 προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη ποικιλία θεμάτων, ως μέρος ενός ολιστικού προγράμματος σπουδών, προκειμένου να αναπτύξουμε την κριτική σκέψη των μαθητών μας, τις προσωπικές ικανότητες και τις διατμηματικές δεξιότητες. Η εκμάθηση αξιολογείται μέσω διαμορφωτικής και συνοπτικής εκτίμησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο επίτευξης των στόχων μας και επιτυχής απόκτηση βασικών δεξιοτήτων. Αυτό, με τη σειρά του, καθοδηγεί τους μαθητές μας προς ενημερωμένες επιλογές των θεμάτων (I) GCSE στο τέλος του Έτους 9 για το Βασικό Στάδιο 4.

 

Σε όλη τη φάση του Βασικού Σταδίου οι μαθητές λαμβάνουν φροντίδα και καθοδηγούνται από την Ομάδα Ποιμαντικής Φροντίδας, καθώς και από ένα μέντορα σπουδαστών από το Βασικό Στάδιο 5 στο πλαίσιο του προγράμματος καθοδήγησης.

 

Όλοι οι φοιτητές των ετών 7, 8 και 9 ακολουθούν ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στο Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών στην Αγγλία, το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα:
Τέχνη (1 περίοδος) - Πληροφορική (2 περίοδοι) - Θέατρο (1 περίοδος) - Αγγλικά (5 περίοδοι) - Γαλλικά ή - Γερμανικά (3 περίοδοι) - Γεωγραφία (2 περίοδοι) - Μαθηματικά (5 περίοδοι) - Μουσική (2 περίοδοι) - Φυσική Αγωγή (2 περίοδοι) - Θρησκευτικές Σπουδές (2 περίοδοι) - Επιστήμη (4 περίοδοι).

 

Οι μαθητές διδάσκονται σε ενιαία τμήματα για τα περισσότερα μαθήματα, αλλά τοποθετούνται σε ομάδες ικανοτήτων στα Ελληνικά σε επίπεδο Προχωρημένο, Ενδιάμεσο ή για Αρχάριους. Όλοι οι σπουδαστές μελετούν επίσης Γαλλικά ή Γερμανικά ως μία επιπλέον ξένη γλώσσα. Στο τέλος του Βασικού Σταδίου 3, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακαθίσουν σε μια εξωτερική εξέταση Α1 στη γλώσσα της επιλογής τους.

 

Στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους οι μαθητές μας στο 7ο και 9ο έτος λαμβάνουν την αξιολόγηση CAT4, η οποία είναι ένα Τεστ Γνωστικών Ικανοτήτων που παρέχει ένα συνοπτικό προφίλ της ικανότητας των μαθητών. Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της αξιολόγησης, στοχεύουμε στη στήριξη, παρέχουμε το σωστό επίπεδο πρόκλησης και λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την πρόοδο των μαθητών. Παρέχει ένα μοναδικό προφίλ των δυνατών και αδύνατων σημείων των μαθητών σε διάφορες περιοχές των γνωστικών τους δυνατοτήτων.

Key Stage 4 | Έτη 10-11, Ηλικίες 15-17

Στο Βασικό Στάδιο 4 συνεχίζουμε να καλλιεργούμε κριτικούς στοχαστές, δίνοντας στους μαθητές μας τη δυνατότητα να ακολουθήσουν ένα ποικίλο και περιεκτικό πρόγραμμα σπουδών, προσφέροντας τους έναν συνδυασμό υποχρεωτικών και προαιρετικών θεμάτων.

 

Η εκμάθηση αξιολογείται μέσω διαμορφωτικής και συνοπτικής αξιολόγησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο επίτευξης στις εξωτερικές εξετάσεις, όπως αποδεικνύεται από τα ετήσια επιτεύγματά μας σε εξωτερικές εξετάσεις, καθώς και από την αποτελεσματική απόκτηση βασικών δεξιοτήτων προκειμένου οι μαθητές μας να μπορέσουν να προχωρήσουν με επιτυχία στο Βασικό Στάδιο 5.

 

Όλοι οι σπουδαστές στο 10ο και 11ο έτος ακολουθούν ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών που αποτελείται από (I) GCSE στα Αγγλικά, τα Μαθηματικά, τη Βιολογία και τα Ελληνικά καθώς και τις Θρησκευτικές Σπουδές και Φυσική Αγωγή ως βασικά θέματα.

 

Οι μαθητές διδάσκονται σε ενιαία τμήματα για τα περισσότερα υποχρεωτικά μαθήματα, αλλά τοποθετούνται σε ομάδες ικανοτήτων στα Ελληνικά στο IGCSE Ελληνικά ως Πρώτη Γλώσσα και GCSE Ελληνικά ως Δεύτερη Γλώσσα, Αγγλικά στα Αγγλικά ως Πρώτη ή Δεύτερη Γλώσσα.

 

Οι μαθητές έχουν τέσσερα προαιρετικά μαθήματα, τα οποία επιλέγουν για να ολοκληρώσουν συνολικά οκτώ (8) (I) GCSE μαθήματα στο τέλος του έτους 11.

 

Προσφέρουμε μαθήματα από το Cambridge Assessment International Education (CIE) και την Pearson Edexcel.

CIE Edexcel
Πληροφορική Λογιστική
Αγγλικά ως Δεύτερη Γλώσσα Τέχνη & Σχέδιο GCSE
Γαλλικά ως ξένη γλώσσα Βιολογία
Ιστορία Διοίκηση Επιχειρήσεων
Αγγλική Λογοτεχνία Χημεία
  Θέατρο GCSE
  Οικονομικά
  Αγγλική Γλώσσα IGCSE
  Γεωγραφία
  Ελληνικά ως Πρώτη Γλώσσα
  Ελληνικά (Δεύτερη Γλώσσα)
  Μαθηματικά
  Μουσική GCSE
  Ψυχολογία
  Φυσική

 

Σημαντική σημείωση:

Τα τρέχοντα προαιρετικά μαθήματα προσφέρονται με την προϋπόθεση ότι κάθε μάθημα θα προσελκύσει έναν ελάχιστο αριθμό μαθητών. Αυτός ο ελάχιστος αριθμός ποικίλει από έτος σε έτος και από μάθημα σε μάθημα, καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος των τάξεων και τις απαιτήσεις της διδακτέας ύλης. Συνεπώς, η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει μαθήματα που παρατίθενται εδώ ως πιθανές επιλογές, αν αυτά δεν έχουν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών, όπως προκαθορίζεται, σε ένα συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.

 

Key Stage 5 | Έτη 12-13, Ηλικίες 17-19

Μετά από μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της απαιτούμενης προετοιμασίας και εξετάσεων (Ι)GCSE, οι μαθητές μας προχωρούν στο τελικό στάδιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού τους στην Ακαδημία πριν βάλουν πλώρη για τους επιλεγμένους πανεπιστημιακούς προορισμούς τους..

 

Στο Βασικό Στάδιο 5 οι μαθητές μας ακολουθούν και πάλι ένα περιεκτικό πρόγραμμα σπουδών, προσφέροντάς τους έναν συνδυασμό υποχρεωτικών και προαιρετικών θεμάτων.

 

Όλοι οι μαθητές στο 12ο και 13ο έτος ακολουθούν ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών που αποτελείται από Αγγλικά, Θρησκευτικές Σπουδές και Φυσική Αγωγή ως βασικά θέματα. Στο έτος 12 οι φοιτητές έχουν τέσσερα προαιρετικά μαθήματα σε επίπεδο προχωρημένου επιπέδου (A Level), τα οποία επιλέγουν μετά την απονομή των αποτελεσμάτων των εξωτερικών εξετάσεών τους στο Έτος 11 και με την καθοδήγηση της ομάδας των σχολικών συμβούλων (αποτελούμενη από έναν εκπαιδευτικό ψυχολόγο, το συντονιστή προγράμματος σπουδών, την ομάδα ποιμαντικής φροντίδας, τους επικεφαλής των τμημάτων μας και το συντονιστή 3ης και 4ης Λυκείου). Σε αυτό το στάδιο οι μαθητές ενθαρρύνονται να κάνουν εξετάσεις ψυχομετρικών και γνωστικών ικανοτήτων για να τους βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον τους.

 

Στο 13ο έτος, οι μαθητές έχουν την επιλογή να εγκαταλείψουν ένα από τα μαθήματα A Level και να αποφοιτήσουν με τρία μαθήματα A Level ή συνδυασμό μαθημάτων A Level και AS.

 

Προσφέρουμε μαθήματα από την Cambridge Assessment International Education (CIE) και την Pearson Edexcel.

CIE Edexcel Other examinations
Πληροφορική Λογιστική Εξέταση Ελληνικής Κυβέρνησης
Ιστορία Τέχνη & Σχέδιο GCE A Level IELTS
Αγγλική Λογοτεχνία Βιολογία  
  Διοίκηση Επιχειρήσεων  
  Χημεία  
  Θέατρο GCE A Level  
  Οικονομικά  
  Extended Project Qualification (EPQ)  
  Ελληνικά  
  Μαθηματικά  
  Ψυχολογία  
  Φυσική  

 

Σημαντική σημείωση:

Τα τρέχοντα προαιρετικά μαθήματα προσφέρονται με την προϋπόθεση ότι κάθε μάθημα θα προσελκύσει έναν ελάχιστο αριθμό μαθητών. Αυτός ο ελάχιστος αριθμός ποικίλει από έτος σε έτος και από μάθημα σε μάθημα, καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος των τάξεων και τις απαιτήσεις της διδακτέας ύλης. Συνεπώς, η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει μαθήματα που παρατίθενται εδώ ως πιθανές επιλογές, αν αυτά δεν έχουν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών, όπως προκαθορίζεται, σε ένα συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.

Η Ομάδα Ποιμαντικής Φροντίδας

Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας πιστεύουμε ότι η παροχή ενός πλαισίου φροντίδας και υποστήριξης στους μαθητές μας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους μέσα στο πολυεθνικό, πολυπολιτισμικό φοιτητικό μας σώμα. Υποστηρίζουμε το μοναδικό φάσμα κοινωνικών, συναισθηματικών και προσωπικών αναγκών που καθιστούν κάθε μαθητή ξεχωριστό, διασφαλίζοντας ότι ο καθένας είναι ικανός να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες μάθησης μέσα στο σχολείο.
Για τους μεγαλύτερους μαθητές μας, η ομάδα προσφέρει επίσης συμβουλευτική σταδιοδρομίας σχετικά με ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιλογές, καθώς και υποστήριξη με πανεπιστημιακές εφαρμογές.
Οι φοιτητές και οι γονείς ενθαρρύνονται να μοιραστούν τυχόν θέματα που τους απασχολούν με τους δασκάλους, έτσι ώστε τα θέματα να μπορούν να επιλυθούν γρήγορα και αποτελεσματικά από την Ομάδα Ποιμαντικής Φροντίδας. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται ένα ασφαλές και υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον.

Προγράμματα Ποιμαντικής Φροντίδας

Μετά την Ακαδημία: Πανεπιστήμιο και Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Η αφοσιωμένη μας Ομάδα Ποιμαντικής Φροντίδας καθοδηγεί, επιβλέπει και υποστηρίζει τη σχολαστική διαδικασία επιλογής κατάλληλου πανεπιστημιακού προορισμού, μαθημάτων και επαγγελματικών πεδίων για τους μαθητές μας. Αυτή η προσεκτική διαδικασία περιλαμβάνει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, ήδη από το Έτος 9 και μετά το Έτος 11, το Έτος 12 και το Έτος 13, προκειμένου οι σπουδαστές να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα προαιρετικά μαθήματα στο επίπεδο IGCSE καθώς και Α Level. Στους μαθητές μας παρέχεται φροντίδα και συμβουλές που, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών, εξασφαλίζουν υψηλή απασχολησιμότητα και απόδοση των επενδύσεών τους στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας.


Επίσης, φροντίζουμε οι φοιτητές να κάνουν τα τεστ ψυχομετρικών και γνωστικών ικανοτήτων και εργοδοτούμε έναν εκπαιδευτικό ψυχολόγο για να βοηθήσει τους μαθητές μας κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού ταξιδιού τους στην Ακαδημία.

Το Οικιακό Σύστημα
Το Οικιακό Σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει τις αξίες και το Χριστιανικό ήθος του σχολείου και έχει ως στόχο να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της σχολικής μας κοινότητας. Κάθε Σπίτι βρίσκεται σε ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα για να επιτύχει το μεγαλύτερο αριθμό οικιακών μονάδων μέχρι το τέλος του έτους. Οι νικητές απολαμβάνουν ένα γεύμα και υψώνουν το τρόπαιο της χρονιάς, το οποίο φέρει το χρώμα της ομάδας τους.
Οι μαθητές τοποθετούνται σε ένα από τα τέσσερα σπίτια με την είσοδο τους στο σχολείο στο Έτος 7, όπου παραμένουν μέχρι το τέλος του έτους. Όπου είναι δυνατόν, τα μικρότερα αδέλφια γίνονται μέλη του ίδιου σπιτιού. Κάθε μέλος του προσωπικού είναι επίσης συνδεδεμένο με ένα σπίτι.
Κάθε σπίτι έχει καθορίσει έναν Αρχηγό Σπιτιού από τα έτη 11-13 ετών, ο οποίος ενεργεί ως εκπρόσωπος για το σπίτι τους όλο το χρόνο, βοηθώντας να συντονίσει και να οργανώσει δραστηριότητες και εκδηλώσεις, και να εκπροσωπεί το σπίτι τους σε συναντήσεις με τη διοίκηση του σχολείου.
Στόχος του Οικιακού μας Συστήματος είναι να παρέχουμε σε κάθε μαθητή κάθε σπιτιού την αίσθηση ότι ανήκει στη σχολική κοινότητα, καθώς και ευκαιρίες για ανάπτυξη κοινωνικών, πνευματικών, σωματικών και πρακτικών δεξιοτήτων. Δίνεται στους μαθητές η αίσθηση της επίτευξης, τόσο μέσα όσο και έξω από την τάξη, ευκαιρίες για ηγεσία, ενώ παράλληλα αποκτούν συνειδητοποίηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, καθώς και του «ευ αγωνίζεσθαι» και του υγιούς ανταγωνισμού.
Το Πρόγραμμα Καθοδήγησης
Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας διαπιστώνουμε ότι η καθοδήγηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να είναι μια υπηρεσία υποστήριξης από μόνη της. Το πρόγραμμα καθοδήγησης περιστρέφεται γύρω από τη βοήθεια και την υποστήριξη ατόμων ώστε να εκπληρώνουν τις δυνατότητές τους, ακαδημαϊκά και κοινωνικά. Η καθημερινή σχολική ζωή μπορεί να παρουσιάσει ποικίλες προκλήσεις και μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε από τη στήριξή τους για να δούμε αυτές τις προκλήσεις από μια άλλη οπτική γωνία, να τις κατανοήσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας στη ζωή.
Το πρόγραμμά μας λειτουργεί με συνδυασμό καθοδήγησης από συνομήλικους και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές από τα έτη 11 έως 13 συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα καθοδήγησης. Κάθε μέντορας με τη σειρά του καθοδηγείται από ένα μέλος της Ομάδας Ποιμαντικής Φροντίδας. Οι μέντορες των μαθητών τοποθετούνται στη συνέχεια μαζί με έναν υποψήφιο για καθοδήγηση από τα έτη 7-9.
Οι σύμβουλοι υποστηρίζουν τους συμβουλευόμενους τους στο να επιτύχουν τις δυνατότητές τους, εντοπίζοντας τις προκλήσεις, θέτοντας στόχους και συνεργαζόμενοι για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους. Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: κοινωνική ένταξη, οργάνωση, άγχος και διαχείριση του χρόνου, ανεξαρτησία κ.λ.π.