Διαδικασία εισδοχής στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το σχολείο μας. Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας είναι ένα Αγγλόφωνο σχολείο γενικής παιδείας, που δέχεται παιδιά από δύο ετών και οκτώ μηνών (κατά το ημερολογιακό έτος έναρξης του σχολείου), ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας δεν είναι προαπαιτούμενο προσόν, καθώς στηρίζουμε τους μαθητές μας με τα μαθήματα Αγγλικών, ως δεύτερη γλώσσα, μόλις εγγραφούν στο σχολείο μας.

Για να εγγράψετε το παιδί σας στο σχολείο μας, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την πιο κάτω διαδικασία εισδοχής.

Πρέπει να συμπληρώσετε και να επιστρέψετε στο τμήμα εισδοχής μια φόρμα εγγραφής. Παρακαλώ κατεβάστε την εν λόγω φόρμα από την ιστοσελίδα μας κάνοντας κλικ εδώ. Είναι σημαντικό οι γονείς που απευθύνονται στο σχολείο μας να κατανοήσουν ότι οι θέσεις για τους νέους μαθητές ενδέχεται να είναι περιορισμένες. Συνεπώς, συνιστούμε στους γονείς να επικοινωνούν άμεσα με το γραφείο εισδοχής του σχολείου μας για καλύτερη συνεννόηση και για ενημέρωση αναφορικά με την τρέχουσα διαθεσιμότητα.

Το τμήμα εισδοχής του σχολείου μας θα διευθετήσει μια αξιολόγηση για το παιδί σας με το κατάλληλο τμήμα της Ακαδημίας. Πρέπει να προμηθεύσετε την Ακαδημία με την πιο πρόσφατη σχολική αναφορά του παιδιού σας και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να ζητηθεί από την Ακαδημία.

Τμήμα Προσχολικής εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο και Προδημοτική): Το παιδί σας θα αξιολογηθεί από εκπαιδευτικό του Τμήματος.

Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτική Εκπαίδευση) (KS 1,2): Το παιδί σας θα περάσει από συνέντευξη και θα αξιολογηθεί με εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλικά και τα Μαθηματικά. Οι γονείς-κηδεμόνες και τα παιδιά τους θα προσκληθούν για συνέντευξη με τον υπεύθυνο του τμήματος.

Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (KS 3,4,5): Το παιδί σας θα περάσει από συνέντευξη και θα αξιολογηθεί με εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλικά και τα Μαθηματικά. Οι Ελληνόφωνοι μαθητές θα έχουν μια επιπλέον εξέταση στα Ελληνικά. Αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει μια συνέντευξη με τον υπεύθυνο του τμήματος.

Μετά την αξιολόγηση και τη συνέντευξη θα σας αποσταλεί επιστολή αποδοχής που θα σας ενημερώσει ότι σας προσφέρεται μια θέση. Μόλις λάβετε την επιστολή αποδοχής, έχετε διορία 10 εργάσιμες ημέρες για να εγγράψετε το παιδί σας στο σχολείο μας. Η διαδικασία εγγραφής περιλαμβάνει την υποβολή των ακόλουθων εγγράφων (σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις διαδικασίες του σχολείου μας):

--> 1 αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης

--> 1 αντίγραφο του διαβατηρίου ή της πολιτικής ταυτότητας

--> 2 πρόσφατες φωτογραφίες (σε μέγεθος για διαβατήριο)

--> Πιστοποιητικό Υγείας και Εμβολιασμών (για πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους μαθητές) τα οποία θα προμηθευτείτε από το γιατρό σας.

--> Συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής

--> Συμπλήρωση της φόρμας συμβολαίου

--> 1000 € Τέλος εγγραφής για κάθε παιδί, πληρωτέο μέσω του οικονομικού μας τμήματος.

Αντίγραφο δελτίο πρόοδου της τελευταίας σχολικής χρονιάς στα αγγλικά

Ένα πρόσφατο λογαριασμό κοινής ωφελείας ή συμφωνία ενοικίασης


Αφού εγγραφείτε, θα λάβετε μια επιστολή επιβεβαίωσης από το τμήμα εισδοχής του σχολείου μας που θα επιβεβαιώνει μια θέση για το παιδί σας. Μετά την εγγραφή, μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του τμήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή με το γραφείο του τμήματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σημείωση: Η τοποθέτηση του παιδιού σας δεν εξασφαλίζεται μέχρις ότου σας προσφερθεί μια θέση, και αφού έχετε ολοκληρώσει το Βήμα 3 της διαδικασίας εγγραφής.

Υποστηρίζουμε τους αιτητές από το εξωτερικό, διευθετώντας τη διαδικασία εισδοχής στη χώρα διαμονής σας.

Οδός Μιχαήλ Παρίδη 3Α, Άγιος Ανδρέας, 1095 Λευκωσία

Τηλ: +357 22 664 266, Φαξ: +357 22 669290

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εισαγωγικές εξετάσεις 2023-2024
17 Μαρτίου 2023